На полях Яловицької Агротехнології немає недопустимих відповідно до українських та європейських стандартів шкідників. Такий висновок зробили у відділі карантину рослин Рівненської обласної Держпродспоживслужби. Поля чисті, а отже майбутній урожай буде високоякісним.
Цього року у червні працівники відділу карантину рослин Держпродспоживслужби поставили біля картопляного поля приманки.

"Щороку наш відділ обстежує 100 га господарських угідь на виявлення шкідливих організмів. Це обстеження проводять за 23-ма показниками. Це можуть бути небезпечні хвороби, бур'яни, комахи, які внесені до спеціального переліку. У випадку виявлення ми оголошуємо карантин на даній території. Моніторинг проводимо у господарствах різних районів. Цьогоріч у Дубенському районі вибрали поля Яловицьких Агротехнологій, "- пояснила начальниця відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Тетяна Волковська.

Поруч поля встановлюють пастки з картонними коробками. Їхні поверхні просочують феромонами, — спеціальними запахами, що притягують самиць та клеєм.
Через два тижні коробки з комахами відправляють у лабораторію. На їхнє місце встановлюють нові, які знову через два тижні відправляють на дослідження, розповіла Тетяна Волковська.

"Загалом обстеження триває чотири тижні. Після цього ми робимо висновок про наявність на полі шкідливих організмів. Їхній перелік визначений фітосанітарними нормами України та Європейського союзу. Якщо виявлено, то на даній території оголошують карантин, а продукція з такого поля господарі не зможуть експортувати за кордон, адже вони не отримають відповідний сертифікат."
Цьогоріч на полі Яловицьких Агротехнологій встановили пастки на виявлення п'яти небезпечних шкідників. Результати аналізу показали, що шкідників немає.

"Це не перше дослідження полів Яловицьких Агротехнологій. Як і в попередні роки, господарство отримає сертифікат про відсутність шкідників".
Спеціалістка з Держпродспоживслужби додала, що результат цілком прогнозований, адже за її словами, наше господарство уважно слідкує за захистом рослин, тому якість врожаю лише покращується. Згодом ми опублікуємо документи.